Projectiel aangetroffen bij woning voorzitter DNA

De politie van Uitvlugt kreeg op zaterdagmorgen 9 maart telefonisch de melding dat er twee projectielen op de woning van de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) waren gevallen.

De politie begaf zich voor onderzoek naar het adres en trof de beveiligingsmede-werker aan. Hij verklaarde dat op vrijdagavond 8 maart een “pagara” (vuurwerk) hoorde afgaan ergens aan de Mr. J. Lachmonstraat. Dat hij daarna het geluid hoorde als dat van schoten die afgevuurd werden. Vervolgens dat hij iets hoorde vallen op het dak van de woning van de DNA voorzitter.

Zaterdagmorgen werd een projectiel op het balkon van de woning aangetroffen. Het is nog niet duidelijk wie geschoten heeft.

Na een ingesteld buurtonderzoek is gebleken dat op zaterdagavond een huwelijksfeest plaatsvond in de Lalarookhweg. Volgens verklaring van de aangetroffen beheerder is tijdens deze plechtigheid vuurwerk afgeschoten. Dat hij ook het geluid had gehoord als dat van schoten die gelost werden. Dat hij een kijkje is gaan nemen maar dat hij niemand met een vuurwapen in de hand op het feest heeft gezien.

De plaatselijke politie en de afdeling Forensische Opsporing zijn belast met het verdere onderzoek in deze zaak.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.