Procedure bij vermissingen

Opgave van vermissing van personen moet via de officiële weg plaatsvinden. Bij vermissing van een persoon moet er aangifte worden gedaan door de familie op een politiebureau in de buurt waar de vermiste woonachtig is. De aangifte wordt met een foto van de vermiste opgestuurd naar de afdeling Forensische Opsporing, die zorgt voor de plaatsing van de vermissing op de website van de politie (www.politie.sr) en  via de media.

Het is gebleken dat in  sommige gevallen de vermisten terecht zijn, maar dat er geen officiële melding wordt gedaan bij de politie. Wanneer familieleden zien dat het bericht van de vermissing nog op de website voorkomt, eisen zij van de politie dat het bericht wordt verwijderd.

Indien de vermiste persoon weer thuis is, moet de melding ook via de officiële weg geschieden. De officiële melding dat de persoon terecht is, zal dan worden doorgespeeld aan de afdeling Public Relations. Deze zal dan zorgen voor het verwijderen van het bericht en de foto van de vermiste van de website van de politie.

Op onze lezers wordt een beroep gedaan dit bericht zoveel als mogelijk te delen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.