Postpakket verzendsters en verstrekker door de politie in de kraag gevat

Rechercheurs van de Narcotica Brigade hebben op vrijdag 15 oktober Mary-Jane S. (30) en Lucretia T. (20) in twee afzonderlijke zaken opgespoord en aangehouden. Deze jonge vrouwen hebben in de maand januari 2021 elk een doos ter verzending naar het buitenland aangeboden bij één van de postbedrijven in Paramaribo.

Tijdens controle ontdekte de douane recherche in het postpakket van Mary-Jane 378 gram cocaïne. De drug zat verborgen in Chinese specerijen; terwijl in de doos van Lucretia 343 gram cocaïne verborgen zat in verschillende kruiden. De drug werd in beslag genomen en overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade.

Na uitgewerkte informatie werden de twee postverzendsters opgespoord en aangehouden door narcotica rechercheurs. Zij zijn in verzekering gesteld. Mary-Jane is op haar woonadres te Wanica en Lucretia op haar woonadres te Latour aangehouden. Volgens verklaring van Mary-Jean had zij de doos gepost voor een kennis en wist niet dat er drugs daarin zat.

Lucretia gaf de politie te kennen dat zij de doos in opdracht van de 35-jarige Edison P. had gepost. Edison werd op zijn woonadres opgespoord maar niet aangetroffen. Hij meldde zich op dinsdag 19 oktober op de afdeling Narcotica Brigade aan en werd na overleg met het Openbaar Ministerie, hangende het onderzoek, door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.