Politievoertuig recherche Midden belandt in de trens; veroorzaker aangehouden

De afdeling Verkeersunit van Politie Regio Midden heeft op donderdag 14 juni de 51-jarige autobestuurder Earl, B. aangehouden.

Earl veroorzaakte op woensdag 13 juni een verkeersongeval op de Welgedacht-B weg. Onderzoek wees uit dat de autobestuurder Earl en het dienstvoertuig van recherche Midden vanuit tegenovergestelde richting over de Welgedacht-B weg reden.

Toen de voertuigen relatief dichtbij elkaar waren kwam Earl met zijn auto op de rijhelft van het tegemoetkomend verkeer. Ten einde een aanrijding te voorkomen maakte de bestuurder van het politievoertuig een uitwijkmanoeuvre naar links met het gevolg dat het dienstvoertuig in de langs de weg lopende trens belandde. Op dat moment zaten twee politieambtenaren en een arrestant in de dienstauto.

Earl reed door zonder zich te bekommeren over het lot van de inzittenden van het ander voertuig. Gelukkig reed iemand achter de auto van Earl en die persoon gaf het kentekennummer van Earls auto door aan de politie. Met behulp van dat doorgespeelde kentekennummer kon de politie Earl in beeld te brengen. Hij werd vervolgens opgespoord, aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politie bureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Earl, B. in verzekering gesteld.

De politieambtenaren en de arrestant zijn niet zwaar gewond geraakt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.