Politievoertuig bekogeld en vernield

Omstanders hebben in de avond van maandag 12 februari een dienstvoertuig van de politie van Bureau Nieuwe Haven aan de Hogestraat bekogeld. De achterruit van het dienstvoertuig is hierdoor totaal vernield.

De wetsdienaren deden op de bekende drugslocatie een inval. De 27-jarige Sermano R. is hierbij aangehouden.

Leden van Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) die kort daarna in het ressort surveilleerde, speelde in op de ongeregeldheden die zich op het adres voordeden. De 39-jarige Karel W. is op grond van artikel 11 lid a van het politiehandvest aangehouden. Op hem is aangetroffen en in beslag genomen een hoeveelheid marihuana en cocaïne. Beide verdachten zijn na afstemming met een lid van het openbaar Ministerie ingesloten.

De politie mag te allen tijde volgens artikel 11 lid A van het Politiehandvest  personen van de openbare weg of andere voor het publiek toegankelijke plaatsen verwijderen, indien die personen een gevaar voor hun eigen veiligheid of voor die van anderen opleveren, dan wel de openbare orde verstoren.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.