Politieman ingesloten voor bewezen hand- en spandiensten

De afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ) heeft op dinsdag 2 februari de Agent van politie 3e klasse Jay, S. ingesloten ter zake misbruik maken van zijn ambt of gezag en het aannemen van giften of beloften.

De politieman kwam in beeld tijdens het onderzoek van een strafbare feit, waarbij ene Ruben B. kopers van voertuigen heeft opgelicht. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat Ruben als tussenpersoon optrad van een autohandelaar. Hij verkocht de voertuigen door aan geïnteresseerden,  die daarna de auto’s onder bepaalde voorwaarden in gebruik onder zich hadden. Ruben hield de kopers voor dat ze elke dag een bepaald bedrag aan hem moesten betalen. Na  het overeengekomen bedrag te hebben afgelost, zou het voertuig  eigendom van hen worden. Ruben is het vorig jaar door de politie ingesloten voor een gepleegd zedendelict.

De auto’s waren via de bank gefinancierd, waarbij de autohandelaar als borg optrad. Toen de betaling niet plaatsvond, werd de autohandelaar door de bank aangemaand de achterstanden aan te zuiveren. De autohandelaar kwam op die manier er achter dat de tussenpersoon Ruben nooit de betalingen heeft verricht.

De autohandelaar schakelde op een bepaald moment de  externe incassoloper S. in. De voertuigen van de kopers die zich niet aan de betalingsverplichting hebben gehouden, werden door de externe incassoloper achterhaald en ingetrokken.

De politieambtenaar Jay vergezelde de incassoloper om de kopers op te sporen bij het intrekken van de voertuigen. Jay maakte gebruik van zijn politielegitimatiebewijs om het afstaan van de voertuigen af te dwingen. Voor de bewezen dienst heeft de politieman vermoedelijk gelden ontvangen.

In deze zaak zijn in december 2015 een politieambtenaar en zijn broer in verzekering gesteld.

De afdeling O.P.Z. roept hierbij benadeelden op van wie hun voertuigen zijn ingetrokken door de incassoloper S. en of zij die nog moeten aflossen bij Ruben zich in verbinding te stellen met voornoemde afdeling op het telefoonnummer 431450.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.