Politieman betrapt 22-jarige gascilinder dief op heterdaad; verdachte ingesloten

Een oplettende politieambtenaar in het politie ressort Santodorp, heeft in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 augustus 2023 de 22-jarige man R.F. op heterdaad betrapt bij het wegnemen van twee gascilinders. Doordat  vaker gascylinders worden ontvreemd, o.a. in dit ressort, vermoedde de politie ambtenaar, gezien het tijdstip en de omstandigheden, ongeregeldheden en     sommeerde de verdachte tot stoppen. Bij navraag kon de verdachte geen grondige verklaring geven waarom hij de gascylinders bij zich had en wie hem daartoe toestemming had gegeven. Hij, de verdachte, werd  aangehouden en werd de politie van het bureau Santo Dorp inschakeld.  

Bij aankomst van de wetsdienaren ter plaatse, is gebleken dat de politieambtenaar op een bepaald moment een  voertuig, verdacht in de straat zag rijden. Na enige tijd zag hij een man uit het voertuig stappen, die regelrecht naar een appartement liep, die staat naast de woning van de politieman. De man liep  hierna met twee gascilinders van het erf. De oplettende politiefunctionaris sommeerde de man direct tot stoppen en sloeg hem, gezien de omstandigheden, in de boeien.

De verdachte man werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en is het voertuig waarmee hij zich verplaatste hangende het onderzoek in beslag genomen. De gascilinders werden vervolgens afgestaan aan de benadeelde.


Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte R.F. door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.