Politieman aangehouden voor beroving; moeder trachtte politie om de tuin te leiden

De politie van Latour en het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo hebben in de vroege ochtend van woensdag 13 april de  22-jarige politieman Travor, G. voor beroving aangehouden op zijn woonadres.

De wetsdienaren kregen via de Centrale Meldkamer de melding van een beroving in het ressort.

Bij aankomst op de plek werden de slachtoffers aangetroffen. Volgens hun verklaring kregen zij kort te voren een woordenwisseling met dezelfde verdachten op een adres in het stadscentrum. De vier mannen die in een grijs gelakt voertuig zaten hebben toen de latere slachtoffers bedreigd en zijn ze weggereden. Dit geval werd doorgespeeld aan de Centrale Meldkamer (CMK).

Na het voorval verlieten de slachtoffers de plaats niet wetende dat zij door dezelfde mannen in het grijs gelakte voertuig  werden achtervolgd. Op de kruising van de Nieuwweergevondenweg en de Coesewijnestraat reden de mannen het voertuig van de slachtoffers klem.  Eén van de criminelen stapte uit en zei dat ze met de politie te doen hadden. Terwijl er naar de autobescheiden werd gevraagd, werden ze door een andere verdachte met een vuistvuurwapen onder schot gehouden. Onder bedreiging hebben zij slagen moeten incasseren en werden zij beroofd van een geldsbedrag in Srd, U$, Yen en sieraden. Ook de contactsleutel van het voertuig van de slachtoffers werd meegenomen. Na hun daad maakten de criminelen zich uit de voeten.

De drie slachtoffers zijn met een visum per eigen gelegenheid naar de Spoed Eisende Hulp geweest voor medische behandeling.

De wetsdienaren kregen informatie van één van de slachtoffers dat hij één van de verdachten kent.  Een foto van deze verdachte, die hij wist te bemachtigen,  toonde hij aan de politie.

Het onderzoek leidde toen naar het woonadres van de politieman te Abrabroki, waar bedoeld voertuig met het aangegeven kentekennummer werd aangetroffen.

De motorkap van het voertuig was nog warm. Dit was voor de politie een indicatie dat het voertuig niet al te lang op het adres was geparkeerd.  Een vrouw die later de moeder van de politieman bleek te zijn verklaarde dat haar zoon de eigenaar van het voertuig is, maar dat hij niet thuis was. Verder dat hij de deur van zijn slaapkamer altijd op slot doet als hij niet thuis is.

Daar het verhaal van de vrouw ongeloofwaardig overkwam, werd de inspecteur  ingeschakeld. Voordat de inspecteur de opdracht gaf om binnen te treden, deed de politieman de deur open en kwam tevoorschijn.

Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Er is een autosleutel in het voertuig van de politieman gevonden welke vermoedelijk van het voertuig van de slachtoffers moet zijn.   

De drie kompanen van Travor zijn nog voortvluchtig.  Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.