Politieambtenaren sluiten RBT training af

51 politieambtenaren hebben de training van het Regio Bijstandsteam (R.B.T.) met goed gevolg afgesloten. De officiële afsluiting vond plaats middels het uitreiken van een certificaat aan de geslaagden en het opdoen van de zwarte baret als teken dat deze leden officieel tot het RBT van het Korps Politie Suriname behoren. Het Regio Bijstandsteam is een speciale eenheid dat over de vier regio’s van het korps is verdeeld. Als taak heeft dit team het ondersteunen van de basis politie bij het optreden.          

Inspecteur Patrick Heidanus heeft symbolisch de groep RBT leden overgedragen aan korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. De leden werden door de politiechef op het hart gedrukt ten alle tijde integer te blijven bij hun werkzaamheden.  “Als je integer blijft en uw werk naar behoren doet dan mag u altijd rekenen op de ondersteuning van de leiding”,  zei de korpschef. Door de politiechef werd het eerste zwarte baret symbolisch overhandigd  aan een van de nieuwe RBT leden.   

De leden zijn opgeleid door instructeurs van het politiekorps en van het Korps Speciale Troepen van het Nationaal Leger. De opleiding heeft zes weken geduurd.  

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.