Politieambtenaren participeren aan RAPP training

Drie en twintig politieambtenaren hebben in de periode van 24 tot en met 28 oktober geparticipeerd aan het Resistance And Prevention Programma (RAPP).

Het RAPP programma is een regionaal misdaad programma ter bevordering van activiteiten voor misdaadpreventie en bestrijding van geweld. De training is verzorgd door de Amerikaanse rechercheur Jason Jones van Portland Police en mevrouw Mary Wheat.

Tijdens deze training zijn aan de politieambtenaren methoden bijgebracht ter voorkoming van criminele gedragingen onder vooral jeugdigen in de verschillende buurten van Suriname.

De deelnemers konden tijdens de training problemen aankaarten die in de verschillende buurten zijn geconstateerd. Er zijn actieplannen uitgewerkt die uitgevoerd kunnen worden via de Pan American Development Foundation (PADF).

Het RAPP programma richt zich op het verruimen van de capaciteit van burgers, de politie en medewerkers van andere overheidsinstanties om samen te werken bij het voorkomen van criminaliteit, om zo de veiligheid in de buurten te verbeteren.

De training is georganiseerd door de coördinator van het RAPP in Suriname drs. Lilian Wiebers in samenwerking met de PADF project director Roberto Obando.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.