Politieambtenaren krijgen training in het gebruik van het A.E.D.apparaat

Mevrouw Sohansingh bezig met het theoretische gedeelte van de training.

ehboehbo2

Foto collage van het praktische gedeelte van de BLS training. 

In het kader van hun 10-jarig bestaan heeft de Rotary Club in Suriname besloten om de Surinaamse gemeenschap een aantal Automatische Externe Defibrilator (A.E.D.) apparaten cadeau te maken. Deze  draagbare apparaten worden gebruikt  om mensen te reanimeren bij een hartstilstand. De apparaten zijn onder andere geplaatst in de Hermitage Mall, de Maretraite Mall, op de Centrale Markt en op het politie Bureau Centrum (voorheen politie bureau Keizerstraat) Er zal ook een apparaat worden geplaatst op Lelydorp.

De afgelopen week hebben politieambtenaren van verschillende afdelingen en politie regio’s een theoretische en praktische training gevolgd om te weten welke handelingen te plegen bij een slachtoffer met ademhalings – of hartproblemen en hoe het A.E.D.-apparaat te gebruiken. Deze Basic Life Support  (BLS) training heeft vier uren geduurd en is verzorgd door mevrouw G.J. Sohansingh BA. Zij is verbonden aan het bedrijf Medical training and equipment (MedTeq).

De politieambtenaren die de training gevolgd hebben zijn in staat om mensen met ademhalings – of hartproblemen eerste hulp te bieden in afwachting op andere hulpdiensten. Deze ambtenaren weten ook hoe het A.E.D.- apparaat gebruikt moet worden en wat te doen na gebruik ervan.  De Rotary club betaald voor de training van de politieambtenaren.

 

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.