Politieambtenaren incident Guyanese ambassade buitenfunctie gesteld

 

De twee politieambtenaren  die betrokken waren bij een incident op het terrein van de Guyanese ambassade aan de Henck Arronstraat  zijn buitenfunctie gesteld. Er wordt een grondig onderzoek ingesteld naar dit incident door de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname. Vooralsnog is vastgesteld dat een bestuurder van een personenauto  in strijd met de regels zijn voertuig in de inrit van de Guyanese ambassade had geparkeerd. Naar aanleiding van dit incident is er een confrontatie ontstaan waarbij  niet- diplomatiek personeel van de Guyanese ambassade ervan wordt verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan mishandeling van de foutparkeerder en beschadiging van zijn voertuig. Het slachtoffer verklaarde uit onvrede over de mishandeling zijn broek te hebben gezakt en zijn geslachtsdeel te hebben getoond aan het ambassade personeel. In een poging de personeelsleden van de Guyanese ambassade aan te houden, hebben twee politie ambtenaren in strijd met de Conventie van Wenen het terrein van de Guyanese ambassade betreden en is ter plaatse een schermutseling ontstaan waarbij ook de Guyanese ambassadeur betrokken is geraakt. Daarbij is zijn hemd gescheurd. Enkele weken vóór dit incident zijn de speciale instructies die gelden bij optreden tegen diplomaten en bij gebouwen van diplomatieke vertegenwoordigingen die onder de Conventie van Wenen vallen nogmaals onder de uitdrukkelijke aandacht van alle politieambtenaren gebracht per korpsorder.                                                             

De leiding van het Korps Politie Suriname betreurt de door de politieambtenaren gepleegde handelingen op het ambassadeterrein en tegen de Guyanese ambassadeur  ten zeerste en zal op basis van het resultaat van  het  onderzoek stringente disciplinaire maatregelen treffen.

Het onderzoek van de afdeling Kapitale Delicten strekt zich ook uit naar mogelijke strafbare feiten die door het niet diplomatieke personeel van de Guyanese Ambassade zijn gepleegd buiten het Ambassadeterrein  en de gepleegde onzedelijke handeling door het vermeende slachtoffer.

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.