Politieambtenaren behalen maritieme officiersdiploma

 Korpschef en Comm. Setrosentono trots poserend met de 4 geslaagden
Korpschef Tjin Liep Shie & Comm. Setrosentono trots poserend met de geslaagden

De agenten van politie 2e klasse: Angelo Waterberg, Rainier Ngoredjo, Ricky Karsowidjojo en Vince Nakchedi hebben onlangs hun diploma maritieme officier niveau-2 behaald. Deze opleiding, die van oktober 2011 tot en met juni 2013 geduurd heeft, is verzorgd onder auspiciën van de Maritieme Autoriteit Suriname. Deze opleiding is een MBO+ opleiding. Met dit diploma op zak mag men gezagvoerder zijn op alle type schepen in de scheepvaart. Verder is dit diploma internationaal erkend.
Vanmiddag waren de vier agenten op bezoek bij de korpschef in gezelschap van commissaris Hendrik Setrosentono om hem officieel op de hoogte te stellen van het behaald succes en hun diploma’s te tonen. Zij zijn namelijk door het KPS op de opleiding geplaatst. De korpschef was zeer ingenomen met het behaalde resultaat en ook trots op het feit dat deze vier politieambtenaren tevens de vier best geslaagden van deze opleiding zijn.
In september vertrekken de vier politieambtenaren naar Nederland om op het NOVA-college te IJmuiden een 2-jarige opleiding te volgen tot maritieme officier niveau-4. Deze opleiding is op HBO-niveau. Waterberg en Ngoredjo zijn werkzaam op de afdeling A.T.E. en Karsowidjojo en Nakchedi op de afdeling Maritiem van de politie.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.