Politieambtenaar kort na aanrijding overleden

De 28-jarige politieambtenaar Donovan, Kartowardie is in de avond van zaterdag 22 februari kort na een aanrijding op de Oost west verbinding, ter hoogte van kilometer 54 te Freyburg in het district Saramacca, overleden.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat de adspirant agent van politie Kartowardie op een dienst motorfiets reed, komende vanuit de richting van Groningen en gaande in de richting van Calcutta in het district Saramacca. Gekomen ter hoogte van kilometer 54 kwam agent Kartowardie in botsing met een personenauto die bestuurd werd door de 66-jarige B.D.

Volgens verklaring van B.D. stond zijn personenauto op de rechter berm geparkeerd met front in de richting van Calcutta. Voorts dat hij in zijn voertuig stapte en vervolgens een manoeuvre maakte om op de weg te keren. Tijdens deze manoeuvre ontstond er een zware aanrijding tussen de automobilist en de politieman op de motorfiets.

Agent Kartowardie werd zwaar gewond met de ambulance overgebracht naar de polikliniek te Tijgerkreek, alwaar het verpleegkundig personeel constateerde dat hij geen teken van leven meer vertoonde. Een arts stelde officieel de dood van de politieambtenaar vast.

De adspirant agent van politie Kartowardie was werkzaam op het politiebureau Calcutta te Saramacca.

De autobestuurder B.D. is na verhoor heen gezonden maar zijn rijbewijs is hangende het onderzoek door de politie ingevorderd. De twee voertuigen zijn ter herkeuring in beslag genomen door de politie.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.