Politieambtenaar houdt dronken autobestuurder die na aanrijding doorrijdt aan; verdachte in verzekering gesteld

Een politieambtenaar heeft op woensdag 20 september 2023 de automobilist F.C. (32) klemgereden en aangehouden, nadat hij de 18-jarige bromfietser M.A. en zijn duorijder omver had gereden aan de Commissaris Weythingweg en door was gereden.

De verdachte werd vervolgens overgedragen aan de politie van het bureau Leiding 9, die na de melding van de aanrijding de locatie had aangedaan voor onderzoek. Uit het voorlopige onderzoek van de wetsdienaren is gebleken dat F.C. in beschonken toestand had deelgenomen aan het verkeer. Hij reed met een mede-inzittende over de Commissaris Weythingweg weg komende vanuit de Leysweg. Ter hoogte van de Soekaredjoweg heeft de automobilist zijn voorrijder, in deze de bromfietser ingehaald en is daarbij te snel uitgeweken naar links, waardoor hij de bromfietser met zijn duorijder aanreed. Na de aanrijding reed de automobilist door en liet de slachtoffers in hulpeloze toestand achter. Een politieambtenaar die de aanrijding heeft meegemaakt, zette de achtervolging in en reed de doorrijder na enige tijd in het ressort Santodorp klem. De wetsdienaren constateerden dat de verdachte onder invloed van alcohol verkeerde en nauwelijks uit zijn woorden kon komen.

De bromfietser en zijn duorijder werden per eigen gelegenheid vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zowel de dronkaard als de bijrijder die naderhand een politieman blijkt te zijn, werden overgebracht naar het politiebureau. Na te zijn verhoord, is na afstemming met het Openbaar Ministerie de verdachte F.C. door de politie in verzekering gesteld, terwijl de bijrijder is heengezonden. De voertuigen zijn ter herkeuring eveneens door de politie in beslag genomen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.