Politieambtenaar gekapt door geestesgestoorde neef

De 43-jarige geestesgestoorde man Jerry, K. is op maandagmorgen 13 april door de politie van Brokopondo opgespoord en aangehouden.

Een politieambtenaar, zijnde een neef van de geestesgestoorde, werd op zaterdag 11 april door dorpsgenoten op de hoogte gesteld van het feit dat Jerry met een houwer achter een kind rende.

De wetsdienaar begaf zich naar de plek van het gebeurde en het gelukte hem om Jerry tot bedaren te brengen. Vervolgens probeerde de politieman Jerry zover te krijgen om de houwer af te staan zonder succes. De politieambtenaar nam toen het besluit om assistentie te vragen aan de plaatselijke collega’s. Terwijl de politieman opbelde leek het alsof Jerry weg liep. In plaats daarvan viel hij de politieman van achteren aan.

Op het moment dat de politieman zich omkeerde kapte Jerry hem met de houwer in zijn gelaat. Na zijn daad vluchtte Jerry het bos in. De politieman raakte zwaar gewond en is na de eerste medische behandeling verwezen naar een kaak- en plastische chirurg.
Jerry werd dezelfde dag aangehouden nadat hij vanuit het bos tevoorschijn was gekomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Jerry voor psychiatrische behandeling overgebracht naar het Psychiatrisch Centrum Suriname te Paramaribo. Jerry wordt in feite verzorgt door het slachtoffer.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.