Politieambtenaar bijna om ver gereden door dronken bestuurder

Tijdens een mini-roadblock op zondag 8 november aan de Tawajariepolderweg is een politieambtenaar bijna omver gereden door de autobestuurder Dinesh, D. 

De surveillance groep van regio Midden was bezig op de weg toen Dinesh kwam aangereden. Hij werd gesommeerd te stoppen. Door de dienstdoende politieambtenaar werden de bescheiden van het voertuig gecontroleerd. Het voertuig van Dinesh bleek niet verzekerd te zijn en ook zijn keuringsbewijs is vervallen. Toen gevraagd werd naar het rijbewijs gaf de bestuurder te kennen dat hij het thuis was vergeten. Het viel de wetsdienaar op dat Dinesh ook nog onder invloed van alcohol verkeerde.

Aan Dinesh werd toen voorgehouden dat het voertuig zou worden weggesleept naar het politiebureau, aangezien niets van hem in orde was. De autobestuurder hield de politie voor dat de contactsleutel niet uit het sleutelgat gehaald kan worden. Hij werd sommeerd om uit het voertuig te stappen.  Dinesh vroeg om enkele belangrijke zaken van hem uit het voertuig te halen. Hij werd in de gelegenheid gesteld dat te doen, terwijl de politieman intussen naar voren liep om het rapport op te maken. 

Dinesh stapte weer in de auto, startte die en reed met een hoge snelheid weg. De  politieman moest rennen om zichzelf in veiligheid te brengen.  De politie zette de achtervolging in.  Enkele kilometers verder kon hij worden klemgereden. Dinesh werd overgebracht naar het politiebureau. Bij een ademanalyse blies de autobestuurder 985 microgram uitgeademde alcohollucht uit.

Dinesh werd aangehouden en na zijn ontnuchtering werd hij voorgeleid. Na afstemming met een lid van het Openbaar ministerie  is hij in verzekering gesteld.  

 

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.