Politie vraagt samenleving niet mee te doen met verspreiden gruwelijke beelden via social media

Het is de politie en verontrustende burgers opgevallen dat er zich een trend via social media voltrekt, waarbij gruwelijke beelden van moorden ( slachtpartijen) worden vertoond en verspreid. Een recent filmpje gaat over het doden van een jeugdige.
De jeugd die via smartphones veel tijd doorbrengt op social media is blootgesteld aan deze beelden. Het zorgpunt dat is geopperd is dat onze jeugd en de rest van de samenleving deze gruwelijke beelden als normaal kunnen gaan beschouwen, wat ook mogelijke gevolgen kan hebben.
Alhoewel het verspreiden van deze beelden geen strafbaar feit oplevert, is het aan het Korps Politie Suriname de verantwoordelijkheid dit verontrustend signaal dat door burgers is gegeven onder de aandacht te brengen van een ieder. Wij vragen u niet mee te doen met het verspreiden of posten van deze gruwelijke beelden op uw Facebook.
Als samenleving( elke individu en organisatie) hebben wij de taak en verantwoordelijkheid om de waarden en normen die gelden binnen de Surinaamse maatschappij te beschermen en daar waar het moreel dreigt te vervallen onze ernstige afkeuring daarover uit te spreken en samen werken aan de reparatie.
Door deze informatie zoveel als mogelijk te delen zegt u.. Stop tegen gruwelijke beelden en bewijst social media zo haar sociale kracht.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.