Politie vraagt gemeenschap alert te zijn bij het parkeren van voertuigen

De politie doet een beroep op de gemeenschap altijd alert te zijn bij het parkeren van voertuigen op de verschillende parkeerplaatsen, voor supermarkten of andere winkelzaken.

Naar aanleiding van een vrij traumatische ervaring, heeft een mevrouw door haar alertheid en dapperheid kunnen voorkomen dat zij slachtoffer werd van een beroving in het ressort Uitvlugt (Johannes Mungrastraat).

Het gebeurde heeft deze mevrouw de afgelopen week in een bericht verwerkt en doen circuleren binnen de gemeenschap via sociaal media. Ook deze burger heeft autobestuurders gevraagd alert te zijn bij het parkeren van hun voertuig.

Als diender van de gemeenschap doen wij een beroep op u om te allen tijde alert te blijven. Alle voorlichting die wordt gegeven zal door uw bijdrage kunnen resulteren in het verijdelen van strafbare feiten.

Aan autobestuurders wordt gevraagd bij het parkeren hun voertuig op stuurlock te plaatsen. Hierdoor wordt het wegnemen van het voertuig bemoeilijkt.  Aan personen die over een autoalarm beschikken en het alarmsysteem activeren bij het uitstappen wordt gevraagd een snelle controle uit te voeren om zeker te zijn dat het voertuig is afgesloten.

Een controle aan het voertuig bij terugkeer wordt eveneens geadviseerd.

Probeert u overal waar u naar toegaat uw omgeving te observeren. Onderschat u niets dat verdacht bij u overkomt. Criminelen begeven zich overal tussen mensen en zullen toeslaan zodra  zij de gelegenheid daartoe hebben.

 

Verdachte bewegingen en of personen die zich verdacht ophouden in de omgeving kunt u gelijk doorspelen aan de Centrale Meldkamer van de politie op het nummer 115.

Deelt u dit bericht zoveel als mogelijk.

Veiligheid een zaak van u en de Politie!

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.