Politie verhoogt surveillance en slaat toe bij drugshaarden

In het kader van de bestrijding van de criminaliteit heeft de regio commandant van Paramaribo een team samengesteld bestaande uit het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo en wetsdienaren van de verschillende ressorten. Dit team heeft in de ressorten van Paramaribo de surveillance verhoogd, road-blocks gehouden en invallen gedaan bij zogenoemde drugshaarden.

In het weekend van vrijdag 2 juni zijn er bij drugshaarden invallen gedaan. Aan de Hogestraat, het park aan de Hermansteinbergstraat en Post 1 aan de Martin Luther Kingweg te Latour zijn er drugs en attributen in beslag genomen. Het gaat in deze om 134 gram marihuana, 46 gram hasj, een aantal XTC tabletten, ± 3 gram Metafine (rape drugs), fijnwegers en scharen.

Bij post 1 te Latour is de 53-jarige verdachte Moljon M. aangehouden met meer dan vier kilogram kwik in zijn bezit. In zijn voertuig zijn er een aantal wikkels met marihuana aangetroffen. Moljon heeft verklaard de kwik van een chinees te Paramaribo Noord te hebben gekregen om af te leveren aan een andere chinees in het binnenland. De kwik en de drugs zijn in beslag genomen.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Moljon ingesloten.

Aan de Herman Steinbergstraat bij het Park is een voertuig aangetroffen en in beslag genomen. Dit voertuig is gebruikt bij een aantal berovingen. Deze is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het onderzoek.

Verder zijn er enkele commerciële sekswerkers van de straat gehaald. Na ernstig te zijn aangesproken zijn deze heengezonden. Ettelijke verkeersovertredingen zijn geconstateerd en beboet. Deze verhoogde surveillances zal worden voortgezet.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.