Politie van station  Santo Boma brengt klaarheid in een bromfietsdiefstal; vier verdachten in verzekering gesteld en drie heengezonden.

Naar aanleiding van aangifte door de benadeelde F.G. op woensdag 12 oktober 2023  starte de politie van station Santo Boma een onderzoek naar de diefstal van een bromfiets van het handelsmerk Yamaha. Tijdens het onderzoek kwam de politie zeven verdachten op het spoor. Na verkregen informatie die naderhand door de politie van voormeld politiebureau werd uitgewerkt, kwam de verdachte H.T. in beeld. Hij had een uitlaatpijp van de weggenomen bromfiets op Facebook ten verkoop aangeboden. De verdachte werd ontboden met medeneming van de uitlaatpijp, aangezien de benadeelde bij de aangifte had verklaard dat de uitlaatpijp van de bromfiets een opmerkelijk laswerk heeft.  Bij het zien van de uitlaatpijp kwam deze overeen met de verklaring van de aangever c.q. de benadeelde. Hierna werd de uitlaatpijp in beslag genomen en de verdachte H.T. werd aangehouden en in verzekering gesteld. H.T. gaf toe de diefstal in vereniging te hebben gepleegd. Er kwamen nog zes verdachten ( S.L., E.R., D.G., B.C., A.D. en A.J.) in beeld, die eveneens werden aangehouden.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werden B.C., A.D. en A.J na verhoor heengezonden terwijl S.L, E.R en D.G in verzekering zijn gesteld. 

Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.