Politie start pilot huis aan huis gesprekken

Het Korps Politie Suriname heeft op donderdag 13 en vrijdag 14 november een pilot project huis aan huis gesprekken afgewerkt. Een team van 25 politieambtenaren hebben een bezoek gebracht aan de bewoners van Beekhuizen en  Welgedacht A. Er werden luchtige gesprekken gevoerd met de bewoners. De politie hield tegelijkertijd een meting  met betrekking tot het veiligheidsgevoel van de bewoners in die woonomgeving. Aan hen  werd  gevraagd of de politie zichtbaar is in de buurt. Verder mochten zij suggesties aandragen die zouden kunnen meehelpen het veiligheidsgevoel te verhogen.

Het doel van deze activiteit is om de politie dichterbij de gemeenschap te brengen, waardoor er samen met hen het veiligheidsvraagstuk kan worden aangepakt.

De bewoners werden voorzien van promomateriaal met veiligheidstips. Zij hebben het bezoek van de politie als prettig ervaren.

Er zal een actieplan voor 2016-2017 worden opgesteld en afgewerkt. Het is de bedoeling dat de politie de huis aan huis gesprekken landelijk zal uitvoeren.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.