Politie sommeert leveranciers goederen terug te plaatsen op rekken

De politie van de Nieuwe Grond heeft op zaterdag 11 juni enkele leveranciers die bezig waren goederen uit een supermarkt te halen, gesommeerd deze terug te plaatsen op de rekken.

De politie kreeg de melding van een inbraak in een supermarkt waarbij alle goederen werden meegenomen door plunderaars. Ter plaatse aangekomen trof de politie leveranciers aan.  Volgens hun verklaring mochten zij de geleverde goederen aan de winkeleigenaar terugvorderen. Zij gaven aan goederen op rekening te hebben geleverd aan de winkeleigenaar, doch al maanden niet te zijn uitbetaald.

Naar zeggen van de benadeelden is de winkelier met de noorderzon vertrokken richting zijn geboorteland. Voor zijn vertrek heeft de man een sleutel bij een familielid achtergelaten met de mededeling dat de leveranciers hun goederen terug mochten nemen. Het familielid overhandigde de sleutel aan een medewerker die de winkel opendeed, zodat zij de goederen konden terugnemen. Op een bepaald moment ontstond er een chaotische situatie ter plaatse.

Een ieder die zich in de winkelruimte bevond werd aangehouden. De leveranciers werden gesommeerd de goederen die zij reeds uit de winkel hadden gehaald terug te zetten. Zij werden vervolgens overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de leveranciers bij proces-verbaal gehoord en heengezonden.

Het dossier zal worden opgestuurd naar het Openbaar Ministerie voor verdere afhandeling.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.