Politie Santodorp brengt klaarheid in oplichtingszaak

De politie van het bureau Santo Dorp heeft de verdachte F.I. (38) in de avond van vrijdag 12 mei 2023 in het ressort Lelydorp aangehouden terzake doen plegen, medeplichtigheid bij oplichting en overtreding wet verdovende middelen.

Een 41-jarige aannemer deed op dinsdag 2 mei 2023 aangifte tegen een manspersoon die in het buitenland moest zijn en hem op woensdag 1 maart 2023 via social media onder de naam “Dwayne Curtis” had benaderd om hem te helpen om spullen te kopen voor zijn jongere broer, die in het cellenhuis van het politiebureau Santo Dorp moest zijn ingesloten. De verzoeker gaf hem vervolgens aan dat hij een geldbedrag in Euro voor hem zou overmaken na de bewezen diensten. Verder hield de verzoeker Dwayne hem voor dat een politieambtenaar van Santo Dorp daarvan op de hoogte was en zijn medewerking zou verlenen.

De aannemer werd diezelfde dag opgebeld door iemand die zich voordeed als te zijn de bedoelde “politieambtenaar”, die hem aangaf om een bepaald bedrag in Srd aan Suribet top-up en beltegoed voor hem over te maken op het mobielnummer waarmee er was gebeld. Na zulks te hebben opgestuurd werd de aangever door zowel de “politieambtenaar” als de verzoeker geblokkeerd.

Na uitgewerkte informatie constateerden de wetsdienaren dat de verzonden Suribet top-up vouchers door iemand was verzilverd die online games daarmee heeft gespeeld. Het gewonnen bedrag in SRD is vervolgens verzilverd bij een Suribet winkel te Lelydorp. Daarbij kwam de verdachte F.I. meer bekend als “Muis” in beeld die op 12 mei 2023 door de politie in de kraag is gevat. Het verder onderzoek wees uit dat de fictieve politieambtenaar, de gedetineerde J.L. is die vanuit de Penitentiare Inrichting Santo Boma telefonisch contact heeft met zijn jongere broer die bevriend is met de verdachte F.I. De jongere broer werd na te zijn verhoord, heengezonden, aangezien hij geen betrokkenheid blijkt te hebben in deze zaak. F.I. die onder de fictieve naam “Dwayne Curtis” opereerde, blijkt handlanger te zijn van de gedetineerde J.L. en heeft meerdere personen op deze wijze opgelicht.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte F.I. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.