Politie Santo Boma rekent Raymond in voor bromfiets diefstal

De 27-jarige Raymond, H. is op vrijdag 3 mei door de politie van het ressort Santo Boma aangehouden.

De benadeelde Rajesh H. deed op vrijdag 29 maart aangifte ter zake diefstal van zijn bromfiets. Volgens verklaring van de aangever stond zijn bromfiets op 29 maart voor een winkelpand geparkeerd toen deze gestolen werd.

Een jongere neef van Radjes ging op 3 mei naar de winkel en werd op dat moment benaderd door Raymond, die hem vroeg als hij belangstelling had om een bromfiets te kopen.  De jongere neef van Radjes wist dat  zijn bromfiets gestolen was. Hij kreeg het vermoeden dat de ten verkoop aangeboden bromfiets van Radjes kon zijn. Hij hield Raymond daarom voor, dat hij geïnteresseerd was in het kopen van de bromfiets en dat hij dat geld daarvoor moest gaan halen. Hij stemde toen met Raymond af dat zij elkaar op een bepaald uur weer zouden ontmoeten bij de winkel in verband met de verkoop van de bromfiets.

Het neefje ging naar huis en vertelde de benadeelde Radjes over  wat Raymond hem gevraagd had en wat zij afgesproken hadden.  Raymond op zijn buurt stelde de politie van Santo Boma gelijk in kennis van hetgeen zijn neefje hem verteld had. De wetsdienaren gingen op de afgesproken tijd naar de winkel in kwestie en troffen Raymond ter plaatse aan. Hij werd aangehouden en bij een onderzoek in zijn woning is de gestolen bromfiets aangetroffen en door de politie in beslag genomen.

Daartoe gevraagd verklaarde Raymond dat hij de bromfiets genomen had omdat die onbeheerd voor de winkel stond.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is Raymond achter slot en grendel geplaatst door de politie van Santo Boma. De bromfiets is inmiddels afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.