Politie Roept ouders op alert te zijn; jeugdigen verhandelen drugs op scholen

Twee studenten van een middelbare school zijn op donderdag 7 december aangehouden door de politie van Jeugdzaken. De afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname krijgt al enige tijden klachten binnen van schoolleiders, dat door jeugdigen, op diverse scholen in Paramaribo, drugs worden gebruikt en verhandeld.

De klachten komen van schoolleiders van scholen op nagenoeg alle niveaus. Het vermoeden bestaat dat de leerlingen en studenten worden aangezet oftewel misbruikt om drugs te verkopen.

Recentelijk is bij een leerling van een GLO-school in Paramaribo drugs gevonden. Op donderdag  is er op de middelbare school een onderzoek ingesteld met betrekking tot dit probleem die resulteerde in de aanhouding  van de twee studenten. Op hen is drugs aangetroffen en in beslag genomen.

De afdeling Jeugdzaken zal met bijstand van andere afdelingen, op gezette tijden, acties ondernemen en controle uitvoeren op verschillende scholen. Ook zal er met medewerking van andere afdelingen binnen de organisatie worden gewerkt aan het zichtbaar maken van de verstrekkers van de drugs.

Naast de drugsverkoop is ook gebleken dat de jeugdigen wapens bij zich hebben zoals, scharen, messen en andere steekvoorwerpen. Ook deze spullen zijn in beslag genomen.

Aan ouders en verzorgers wordt gevraagd alert te blijven wanneer het gaat om hun kinderen. Vraag om hulp wanneer uw kind abnormaal gedrag vertoont. Indien nodig kunt u altijd contact opnemen met de Maatschappelijke Dienst van Politie Jeugdzaken voor hulp of eventuele verwijzing.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.