Politie Nieuwe Haven houdt vermoedelijke brandstichter aan

De politie van bureau Nieuwe Haven kreeg op dinsdag 19 november via het Command Center een melding van een brand aan de Groenhartstraat. Daar aangekomen troffen de politieambtenaren de aangever Terry, C. (30) aan. Volgens zijn verklaring heeft zijn jongere broer Ryan, C. (24) de brand gesticht.

Het voorlopig politioneel onderzoek heeft uitgewezen dat de twee broers ruzie kregen, nadat Ryan zijn mobiele telefoon heeft kwijt geraakt en zijn broer Terry van diefstal heeft betichtigd. Vanaf dat moment bewapende Ryan zich met een scherp voorwerp en bedreigde zijn broer met de dood. Op een bepaald moment liep de ruzie uit de hand. Terry ontdekte op tijd dat het gordijn van zijn raam in brand stond en kon het vuur op tijd doven. Terwijl hij naar buiten keek zag hij zijn jongere broer Ryan gewapend met het scherp voorwerp op het erf staan en maakte het raam dicht. Ryan reageerde hierop, kreeg Amok en probeerde met het scherp voorwerp het raam open te krijgen. Dit lukte hem niet, waardoor de amokmaker naar de voordeur ging om die open te breken.

De moeder die bij Terry inwoont, besloot de deur open te maken om Ryan tot rust te kunnen brengen. Haar poging mislukte, omdat Ryan weer benzine besprenkelde op het gordijn en het vuur weer aanstak. Terry en zijn partner die dit zagen, konden op tijd het vuur doven en schakelden de politie in.

Ryan hoorde dit en begaf zich toen naar zijn woning, waar hij zich schuil hield. Het gelukte de wetsdienaren over te gaan tot de aanhouding, waarna de verdachte ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau.

Na gepleegde overleg met het Openbaar Ministerie is Ryan voor brandstichting en bedreiging in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.