Politie Nieuw Amsterdan en Recherche Oost brengen klaarheid in gekwalificeerde diefstallen

De politie van Nieuw Amsterdam kreeg op donderdag 7 mei telefonische melding van verdachte figuren in de omgeving van een project waar er bouwwerkzaamheden worden verricht. Wetsdienaren deden de plek vervolgens aan voor onderzoek. De politie trof de 33-jarige Randy, G. en de 20-jarige Irvin, R. met een bestelbusje ter plaatse aan.
Daartoe gevraagd konden Randy noch Irvin duidelijk aangeven waarom zij ter plaatse waren. De politie verrichte vervolgens een onderzoek in het busje en trof daarin 22 blikken verf aan met een inhoud van 20 liter. Daar Randy en Irvin de herkomst van de blikken verf niet wilden of konden aangeven kreeg de politie sterk het vermoeden dat de verf van enig misdrijf afkomstig kon zijn. Randy en Irvin zijn ter voorgeleiding aangehouden en de blikken met verf zijn in beslag genomen.
Randy en Irvin werden hangende het onderzoek in verzekering gesteld en het nader onderzoek van hun zaak werd overgedragen aan de Recherche Afdeling van Politie Regio Oost. De rechercheurs hebben aan het licht gebracht dat Randy en Irvin deel uitmaakten van een criminele bende, die regelmatig bouwmaterialen van een ondernemer weg namen. In deze strafzaak zijn verder aangehouden en in verzekering gesteld Raif, G.(26), Irvin, G.(19), Avinash, B. (29) en Kenneth, B. (29).
Bij onderzoek op de woonadressen van de in verzekering gestelde verdachten heeft de politie onder andere: PVC-deuren, sloten, emmers met verf, wasbakken en keukenkasten aangetroffen en in beslag genomen. Het is te verwachten dat er meer aanhoudingen zullen plaats vinden.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.