Politie niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie

Op woensdag 29 november is op de nieuwssite van Starnieuws een bericht verschenen over een grote drugsvangst van ongeveer 1000 kilogram door de Narcotica Brigade. Verder is aangehaald dat er NOG GEEN officiële mededelingen door de politie zijn gedaan over de enorme drugsvangst. Dit bericht is na het uitgegeven bericht van het Korps Politie Suriname (KPS) aangepast met de juiste informatie die door de afdeling Public Relations is gepubliceerd.
Naar aanleiding van het bericht van de afdeling Public Relations zijn er vanuit de samenleving reacties onder het bericht geplaatst alsof door de politie een deel van de in beslag genomen drugs zou zijn weggemaakt of dat de informatie niet juist is uitgegeven door de politie.
De afdeling Public Relations van het KPS geeft informatie van gepleegde strafbare feiten aan de samenleving prijs die aan haar ter beschikking wordt gesteld voor publicatie. Deze informatie krijgt zij van de bevoegde personen of instanties binnen de politieorganisatie en het Openbaar Ministerie.
Het Korps Politie Suriname is niet verantwoordelijk voor informatie over misdrijven dan wel gepleegde strafbare handelingen waarvan door mediahuizen een bericht wordt gepubliceerd die niet afkomstig is van de afdeling Public Relations.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.