Politie Munder houdt verdachte poging brandstichting aan

De 31-jarige Nawinchan S. is door de politie van Munder aangehouden nadat hij gepoogd heeft de woning van zijn ouders in brand te steken. De verdachte kwam stom dronken bij zijn ouders aankloppen om de taxi waarmee hij thuis kwam te betalen. De vader gaf zijn zoon de SRD 15 om die taxi te betalen.

Aangezien de vader weet dat zijn zoon altijd te keer gaat als hij onder invloed van alcohol verkeert, ging hij in het huis zoeken naar hem. De vader rook op gegeven moment gas in het huis. Hij haastte zich naar de keuken en trof Nawinchan aan met een aansteker in zijn hand. De zoon had ook de kraan van de gacilinder opengedraaid en zei tegen de vader dat hij het huis zou opblazen.

Om erger te voorkomen pakte de vader zijn zoon stevig vast en draaide de gascilinder kraan weer dicht. De politie die ter plaatse ging om de zaak te onderzoeken, bracht Nawinchan over naar het politiebureau ter ontnuchtering. De aansteker waarmee hij gedreigd had om de woning op te blazen, werd op hem aangetroffen en in beslag genomen. Op het bureau aangekomen dreigde de verdachte ook het politiebureau te zullen afbranden.

Nawinchan werd na te zijn ontnuchter voorgeleid bij de inspecteur. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.