Politie Meerzorg verijdeld beroving; AT en surveillance eenheden houden verdachten en tipgever aan

De politie van het ressort Meerzorg kreeg in de avond van woensdag 6 september een telefonische melding van een verdacht voertuig dat in een zijstraat van de Commissaris Thurkowweg was geparkeerd.  Ter plaatse troffen de wetsdienaren het voertuig op een leegstand perceel aan. Een aantal manspersonen die zich in het voertuig bevonden, stapten uit en renden het bos in bij het zien van de politie. Er werd assistentie ingeroepen van een andere surveillerend team dat gelijk inspeelde. De wetsdienaren die zich op de plek bevonden  stelden een onderzoek in en troffen twee personen in het voertuig aan. Het ging om een manspersoon en een vrouw. Zij verklaarden dat zij aan het flirten waren.

De politie stelde een onderzoek in de directe omgeving van het voertuig in. Daarbij zijn twee jachtgeweren met ingekorte loop, twee vuistvuurwapens en een houwer aangetroffen. Dit gaf de aanleiding om een verder onderzoek in te stellen.

In het voertuig troffen de wetsdienaren drie dames pruiken, twee zwarte bivakmutsen, een capuchon, 4 camouflage hemden, twee camouflage broeken, een camouflage pet, een camouflage rugtas, een grijze plakband, zwarte pantykousen en twee hagelpatronen aan. De vrouw en de man zijn gelijk aangehouden.

Via de Centrale Meldkamer werd assistentie van de surveillerende interventie eenheden  gevraagd. Het Arrestatie Team (AT) reageerde gelijk op de melding. In de omgeving werden driemanspersonen gesignaleerd. Zij konden niet verklaren waarom zij zich  op dat moment  in de omgeving bevonden en van waar zij kwamen.

Eén hunner verklaarde nadat zij aan de tand zijn gevoeld dat zij van plan waren een beroving te plegen in het ressort Meerzorg. Zij wachtten op een informatie van de tipgever.

Op aanwijzing van één van de verdachten is de 41-jarige tipgever Sunil N. op zijn woonadres aangehouden.

Het betreft in  deze de verdachten:  Rodney B. (34), Vivian O. (34), Romeo W. (32), Kelly L. (21), de militair Quincy T. (25) en de tipgever Sunil N. (41).

Eén van de verdachten die in een zwarte pak gekleed ging, verklaarde dat de kleding een CIVD-uniform betreft welke hij van een familielid moet hebben weggenomen.

Op donderdag 7 september is door een burger vier hagelpatronen en een paar handschoenen op het politiebureau afgegeven. Hij verklaarde de goederen te hebben gevonden. Aan de hand van zijn verklaring kan worden gesteld dat de goederen in de omgeving waar het voertuig was, zijn gevonden.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de zes verdachten in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.