Politie Latour houdt man met één been die woning poogde binnen te dringen aan

De  34  jarige  G.S.  is na aangifte van zijn buurvrouw C.L. op vrijdag 15 januari 2021 door de politie van het bureau Latour  aangehouden op verdenking van poging tot woninginbraak.  

Volgens verklaring van de aangeefster is ze met haar 8-jarige dochter woonachtig aan de Noordpoolweg. Tegen 05.30 uur van diezelfde ochtend werd ze wakker en bij die gelegenheid liep ze naar één van de slaapkamers. Op de vloer trof zij stukjes hout aan die haar aandacht trok.

De vrouw doorzocht haar woning direct en merkte op dat het  kozijn van één van de ramen bij delen vernield is geworden. Ze liep toen naar buiten en zag dat het ijzerwerk geforceerd is geworden. Eén van de schroeven waarmee het ijzerwerk aan de muur was bevestigd, lag op de grond.

Aan de hand van de aangetroffen voetafdruk, waarbij het opvallend ging om de afdruk van slechts een linkervoet, leidde deze haar naar haar buurman. Opmerkelijk is dat haar buurman G.S. maar één been heeft.

Het vermoeden rees bij C.L. dat haar buurman moet hebben gepoogd de woning in te breken. De vrouw wendde zich direct tot de politie voor het doen van aangifte. De buurman werd opgespoord en aangehouden.  

De verdachte G.S. ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd. Hij verklaarde bij de  voorgeleiding dat een andere man het kan hebben gedaan. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd de buurman in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.