Politie Latour houdt broer ter zake vernieling aan

De verdachte T.J. (30) alias “Metter” is op maandag 24 juli 2023 door de politie van het bureau Latour op een adres aan de Marygoldstraat opgespoord en aangehouden.

Zijn 34-jarige jongere broer M.J. deed op die dag aangifte ter zake vernieling tegen hem. Naar zeggen van de aangever woont hij reeds drie-en-een-half jaar samen met zijn broer in een huurhuis op dat adres. De broers hebben al langer dan twee jaar ruzie met elkaar en desondanks gaat T.J. zonder toestemming in de slaapkamer van zijn jongere broer en neemt ongevraagd zijn kleren weg. Daarnaast gebruikt hij vaker ongevraagd zijn etenswaren. Bij het aanspreken van zijn broer om zijn gedrag, wordt deze agressief en slaat dan heel wat goederen in de woning stuk. Een dure trui die M.J. twee maanden terug kwijt was, zag hij in de morgen van 24 juli 2023 aan de waslijn. Hij nam deze van de waslijn weg en vertrok daarmee naar het werk. Toen M.J. omstreeks 20.00 uur in de avond terugkeerde naar huis, vermoedde hij al dat zijn broer ruzie met hem zou maken, vooral hoe hij zijn trui had genomen. Bij aankomst in de woning stond  de broer in de deuropening, bewapende zich met een scherp voorwerp, waarna hij ging zitten. De aangever liep naar zijn slaapkamer en merkte daarbij op dat alles overhoop was gehaald. Zijn bed was in stukken geslagen en zijn slipper, een ventilator en het matras zijn vernield.  T.J. werd opgespoord en op 25 juli 2023 aangehouden. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.