Politie Latour biedt drie verdachten gratis loge aan in het cellenhuis

De politie van Latour heeft op zondag 11 december drie verdachten opgenomen in de sterkte van het cellenhuis.
De Centrale Meldkamer deed een algemene oproep voor alle eenheden op het veld. Aan de Ramgoelamweg moest uit een rijdend zwart gelakt voertuig schoten zijn gelost.
Surveillance Paramaribo speelde in op de melding en deed de plek aan voor onderzoek. Bedoeld voertuig werd niet aangetroffen. Een ingesteld onderzoek in de directe omgeving leverde ook niet het gewenste resultaat op. Dezelfde surveillance eenheid koerste enkele uren later richting Geyersvlijt. Ter hoogte van het Molenpad werd het voertuig van eerdere melding gesignaleerd. De wetsdienaren sommeerde de bestuurder aan de kant te gaan.
Deze probeerde via verschillende wegen weg te komen. De politie zette de achtervolging in. Inmiddels werd er assistentie van andere eenheden gevraagd. Aan de Gemenelandsweg ter hoogte van de Fred Derbystraat reed de 32-jarige bestuurder, Wazir P., een reclamebord omver, waardoor hij werd aangehouden. De twee bijrijders stapten uit het voertuig en maakten zich uit de voeten.
Een andere surveillance eenheid van Paramaribo ging de twee achterna. Op aanwijzing van omstanders is de 2e verdachte Orpheus S. (33) aan de Anton de Komstraat aangehouden. De 3e verdachte Olvendo T. (32) die in een taxi was gestapt, is eveneens aangehouden.
Bij controle in het voertuig werd een vuistvuurwapen met en patronenhouders, drie mobiele telefoontoestellen, drie simkaarten, een mes en 1 bus pepperspray aangetroffen en in beslag genomen. De bestuurder gaf aan niets van de zaken af te weten.
Bij fouillering is op Olvendo een geldsbedrag, een zak met kwik en andere goederen gevonden en in beslag genomen.
Het drietal werd overgebracht naar het politiebureau. De autobestuurder verklaarde schoten te hebben gelost aan de Ramgoelamweg, omdat hij ruzie had met iemand.
De auto is hangende het verdere onderzoek ook in beslag genomen. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is het drietal ingesloten. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.