Politie Kwatta lost grote inbraak op; twaalf verdachten in beeld gebracht

In de eerste week van april deed een heer aangifte van inbraak in de woning van zijn zus, die momenteel in het buitenland is opgehouden vanwege de covid-19 crisis. De aangever is degene die op de woning let. Begin april kwam hij tot de ontdekking dat er was ingebroken en dat de hele inboedel was weggenomen.Zoals meubilair, elektronische apparaten tot zelfs kamerdeuren. Het huis bevindt zich in het werk ressort van de politie van Kwatta.

Nadat aangifte van diefstal door middel van braak was gedaan startte de politie gelijk met een onderzoek in de woning als in de directe omgeving. Bij die gelegenheid trof de politie een deel van de gestolen goederen in een nabijgelegen stuk bos.
Na uitgewerkte informatie pleegde de politie van Kwatta, bijgestaan  door collega’s  van het Regio Bijstand Team Midden,   een inval op een woonadres,alwaar nog een deel van de gestolen goederen zijn aangetroffen en in beslag genomen. Daarbij is een man aangehouden en hangende het onderzoek opgesloten. De aanhouding van die man, die als de hoofdverdachte wordt beschouwd, leidde tot in totaal elf andere aanhoudingen van mede daders en helers. Al met al heeft de politie bij vier woningen invallen gepleegd waar ook gestolen goederen zijn aangetroffen en in beslag zijn genomen. De helers, zeven in totaal, zijn na verhoor heen gezonden maar de rest van de verdachten zijn in verzekering gesteld. Op een vriezer en een bromfiets na zijn alle gestolen goederen  terug gevonden.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.