Politie komt ‘autowrak’ tegen in het verkeer

De politie van het ressort Santodorp heeft op dinsdag 15 september tijdens een roadblock een rijdende autowrak uit het verkeer gehaald. De bestuurder van een zwaarbeladen pick-up werd door de politie gesommeerd te stoppen. Hij zwaaide met zijn rechterarm uit het voertuig naar de overige weggebruikers en de politie om hen erop te attenderen dat hij het voertuig niet kan stoppen. Het voertuig stopte uiteindelijk ongeveer 30 meters verder. De politie ontdekte een flesje remolie op de voorzitting. Het vermoeden bestaat dat hij de vloeistof steeds moest aanvullen om het voertuig te kunnen afremmen. De pick-up is onmiddellijk van de weg gehaald en in beslaggenomen. Bij navraag gaf de bestuurder aan dat hij de pick-up als schroot heeft gekocht. Hij beschikte niet over de autobescheiden.

Tijdens deze wegcontrole zijn er in totaal 62 auto- en bromfietsbestuurders bekeurd. Vijf autobestuurders waren niet in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. De overigen hadden hun voertuig niet ter herkeuring aangeboden en een aantal konden hun autobescheiden niet tonen.

47 bromfietsers werden bekeurd omdat zij hun bromfiets niet hadden verzekerd. Anderen konden hun bescheiden niet tonen of de voor–en achter nummerplaten van de bromfietsen ontbraken.

De Politie doet een beroep op weggebruikers altijd  na te gaan of zij hun auto bescheiden bij zich hebben voordat zij de openbare weg opgaan. Het rijden met een kopie van een rijbewijs is niet toegestaan. Indien u uw rijbewijs bent kwijtgeraakt dient u ten spoedigste contact op te nemen met de afdeling Rijbewijzen.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.