Politie Jeugdzaken houdt “stoere doende scholieren” aan

De politie van Jeugdzaken (JZ) heeft na kennis te hebben genomen van een filmpje die op donderdag 25 april 2024 viraal ging op social media twee scholieren in de morgen van vrijdag 26 april 2024 aangehouden. In dit filmpje waren zes jeugdige jongens te zien, van wie vijf gekleed waren in het V.O.J. schooluniform en één in gewone burgerkleding. De jongens waren daarbij voorzien van onder andere wapens en scherpe voorwerpen.


De politie van JZ die in de morgen van 26 april 2024 belast was met surveillance werkzaamheden in de omgeving van de Mr. J. Lachmonstraat, nabij de Technische school trof de 15-jarige J.H. aan, die gelijk in de kraag is gevat. Kort daarna is de 17-jarige E.P. die ook in de omgeving was, in de boeien geslagen.
Beide verdachten zijn ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau van Jeugdzaken alwaar de zaak verder onderzocht zal worden. Aan de aanhouding van de overige vier jongens wordt gewerkt. Nadere berichtgeving volgt.


Update.
Inmiddels zijn vier van de jeugdigen aangehouden waarna de ouders zich eveneens moesten melden op het politiebureau. De vier onbezonnen jeugdigen zijn voorgeleid en na afstemming met het Openbaar ministerie en een FLINKE REPRIMANDE door de politie, huiswaarts gestuurd met hun ouders. De vijfde scholier meldt zich volgens afspraak morgen zaterdag 27 april, eveneens aan met zijn ouders, bij de Jeugdpolitie.


Jongeren/Scholieren!! Wees bewust van de gevaren die je met je meedraagt. Wapens en scherpe voorwerpen kunnen ernstige verwondingen of zelfs de dood met zich meebrengen. Bovendien riskeer je een strafvervolging als je met wapens of scherpe voorwerpen wordt betrapt. De politie zal niet schromen om over te gaan tot aanhouding.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.