Politie introduceert ‘Vakantie Politie’

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname heeft op maandag 10 augustus voor het eerst de  “Vakantie Politie” geïntroduceerd. In het kader van de veiligheidscampagne is eerder aangegeven dat de veiligheid in het algemeen zal worden aangepakt.  De vakantie politie is een methode om kinderen te betrekken om zo op hun eigen manier een bijdrage te leveren . 

Het eerste project is uitgevoerd met leerlingen van de vierde klas van de  O.S. Flu II. De school had een schoolreisje naar  een recreatieoord te Cabendadorp.  Na afstemming met de schoolleiding heeft de politie toestemming gevraagd aan de kinderen of zij een uurtje van hun schoolreisdag mochten gebruiken. De kinderen hebben ingestemd. Op het recreatieoord werden verschillende educatieve spelletjes uitgevoerd met de scholieren. De kinderen moesten zelf de boodschap uit de verschillende spelen halen. Aan de kinderen werd gevraagd of zij bereid waren om beëdigd te worden tot vakantie politie, waarbij zij een belofte moesten afleggen. De kinderen moesten beloven dat zij goed op zichzelf zullen letten in de vakantie en dat zij ook zullen meehelpen om te letten op hun vriendjes en familieleden. De kinderen konden zich helemaal terug vinden in de belofte. De activiteiten werden afgesloten met de beëdiging van de kinderen tot “vakantie politie”.  De vakantie politie is gesponsord door de Surinaamse Politiebond.                      Binnenkort zal samen met de buurtmanagers  de verschillende kinderrijke buurten worden aangedaan met de boodschap over veiligheid in de vakantie.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.