Politie Houttuin houdt inbraak verdachten aan.

De politie van Houttuin heeft op zaterdag 2 januari twee mannen aangehouden voor inbraak. Na een melding via de Centrale Meldkamer van de politie koerste zij naar het opgegeven adres voor onderzoek. De winkeleigenaar verklaarde drie criminelen te hebben aangetroffen in zijn winkel. De daders konden niets uit de winkelzaal wegnemen.

De criminelen maakten zich uit de voeten bij het zien van de eigenaar. 
Terwijl de politie bezig was met het onderzoek, kwam de melding binnen dat een voertuig in een trens was beland. Op de plek trof de politie het voertuig waarin de vermoedelijke daders zaten aan. De mannen waren het bos ingevlucht.  Door buurtbewoners was de omgeving afgekamd. Na waarschuwingschoten te hebben gelost kwamen de 27-jarige Benito B. en de 25-jarige Vaniel, T. te voorschijn. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld. Zij ontkenden het strafbare feit te hebben gepleegd. Ze verklaarden dat zij in het binnenland werken en  onderweg waren naar Paramaribo. Onderzoek wees echter uit dat de mannen al drie dagen de werkplek hadden verlaten. In het voertuig zijn werktuigen aangetroffen die worden gebruikt bij het plegen van een strafbaar feit.  

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.