Politie houdt vruchtbaar gesprek met inheemse vrouwengroep “Native Power”

De politie van het bureau Centrum heeft op donderdag 11 mei 2023 een onderhoud gehad met de inheemse vrouwengroep “Native Power”. Onder leiding van deze groep zal op zaterdag 13 mei 2023 een vreedzame demonstratie worden gegouden, waaraan afvaardigingen van ongeveer 10 dorpen zullen participeren. Bij dit onderhoud waren van de organisatie de trekkers Artist S. en Cristiaan A. aanwezig. Aan de orde is gekomen het doel van de demonstratie en de route die zal worden afgelegd van Ondro Bon aan de Dr. Sophie Redmondstraat naar de Palmentuin aan de Grote Combéweg. Verder zijn de volgende afspraken gemaakt, te weten:

-dat er voor de aanvang van het protest contact wordt gemaakt met de aanwezige politie commandant.

  • dat de ordedienst duidelijk herkenbaar moet zijn en terstond de politie op de hoogte moet stellen van mensen die zich niet houden aan de gemaakte afspraken.
  • dat er geen alcohol genuttigd mag worden.
  • dar er onder geen enkele omstandigheid wegen bezet mogen worden gehouden, zodat het verkeer er last van ondervindt.

Het gesprek is goed verlopen, waarbij de trekkers van de organisatie hebben beloofd zoveel mogelijk de politie bevelen op te volgen en de orde te hanteren en handhaven.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.