Politie houdt roofverdachten kort na beroving aan; Ontvluchte arrestant bij betrokken

De politie van Santodorp, het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) en de Surveillance Midden hebben door een gezamenlijk gevoerde actie  de 43-jarige Delano B., Milton M. (48), Miguel K. (24) en de 31-jarige Orson K. aangehouden kort nadat zij een winkelier hadden beroofd aan de Frederickshoopweg. Delano B. bleek na onderzoek een valse naam te hebben opgegeven. 

Via de Centrale Meldkamer werd een algemeen bericht gelanceerd van de beroving. De genoemde eenheden en wetsdienaren van Santodorp deden de plek aan. Ter plaatse troffen de wetsdienaren de slachtoffers die waren beroofd aan. De winkeleigenaar liep zodanige verwondingen op dat hij per ontboden ambulance moest worden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH)van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het bleek dat de criminelen met een voertuig van een van de slachtoffers de plek hadden verlaten.

Op aanwijzing van ooggetuigen kon de achtervolging van de rovers worden ingezet. Het voertuig waarmee zij waren gevlucht, werd onbeheerd aangetroffen te Leiding 22. De wetsdienaren volgden de sporen die leidden naar het aangrenzend bosschage waar de criminelen vermoedelijk waren ingerend. Het gelukte hen om drie hunner gelijk aan te houden. De vierde verdachte, Orson, zette het op een lopen. Waarschuwingsschoten brachten hem niet tot andere gedachten. Hij is geraakt door een politiekogel in zijn benen.

Hij is per ontboden ambulance afgevoerd naar de afdeling SEH waar hij onder politiebewaking is opgenomen in de ziekeninrichting.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Recherche van regio Midden. Uit het onderzoek is gebleken dat de ontvluchte arrestant Marcel Burleson alias ‘Burl’  betrokken is bij de beroving. Bij zijn aanhouding gaf hij op te zijn geheten Delano Burgos. 

Marcel was op maandag 10 oktober 2016 aangehouden ter zake zware mishandeling. Het geval heeft zich voorgedaan op 30 september in het ressort Houttuin. Op maandag 2 januari zag hij kans samen met een celgenoot te ontvluchten uit het cellenhuis verbonden aan dit politiebureau. 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.