Politie houdt man aan die schoten heeft gelost

De 32-jarige Ashwin B. is op vrijdagmiddag 22 november door de wetsdienaren van de afdeling Kapitale Delicten opgespoord en aangehouden op zijn woonadres in het district Wanica ter zake bedreiging en overtreding vuurwapenwet.

De wetsdienaren kregen de melding dat er schoten waren gelost en deden de plek aan voor onderzoek. Bij aankomst op de locatie had Ashwin de plaats reeds verlaten. Uit het voorlopig onderzoek is komen vast te staan dat een zekere J.M. die van Haïtiaanse komaf is naar de woning van Ashwin zijn ouders was geweest, om na te gaan als zijn loslopend vee op hun weiland was. Bij die gelegenheid ontstond er ruzie tussen de ouders van Ashwin en de Haïtiaanse man.

Na korte tijd keerde de Haïtiaanse man terug met enkele vrienden om rekenschap te vragen. Er ontstond op dat moment wederom een ruzie die daarbij bleef. Een volgend moment deed de andere familie de woning van de Haïtiaanse man aan, waarbij de ruzie werd voortgezet.

Tijdens die ruzie belden de ouders Ashwin op, die zich met een illegaal wapen begaf naar de woning van de Haitiaanse man. Ashwin loste daarbij volgens verklaring van getuigen drie schoten.  Verder gaven de getuigen aan dat Ashwin gericht heeft geschoten.

Het wapen waarmee Ashwin de schoten heeft gelost, is niet terug gevonden. Volgens zijn verklaring heeft hij het wapen daarna in een goot gegooid. Er werd een onderzoek in de woning van Ashwin ingesteld, waarbij een portofoon en vijf jachtpatronen werden aangetroffen en in beslag zijn genomen. Ashwin verklaarde aan de politie dat hij tien jaar terug bij een brand aan de Saramaccastraat  de portofoon die vermoedelijk aan de brandweer toebehoorde, bij passant heeft weg genomen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Deze zaak is overgedragen aan Kapitale Delicten voor verder onderzoek.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.