Politie houdt lang gezochte crimineel aan

lim

De Bikers Unit van het Korps Politie heeft op dinsdag 27 oktober de lang gezochte verdachte Lim A Po Arthur Franklin(55) aangehouden. Op aanwijzing van een benadeelde die is opgelicht door Arthur is de politie over gegaan tot de aanhouding.

Tegen Arthur zijn er sedert 2008 een reeks van aangiften van oplichting gedaan. Hij hield zijn slachtoffers voor dat hij hun kon helpen aan een baan in het buitenland.  De slachtoffers  moesten geldsbedragen via de bank voor hem storten. De verdachte wordt sedert februari 2011 opgespoord door de politie op last van de Procureur Generaal. Tegen Arthur loopt er ook een internationale opsporing.

Het vermoeden bestaat dat Arthur was uitgeweken naar het buitenland en dat hij sinds kort weer terug is Suriname in.  

Begin van dit jaar is wederom door slachtoffers aangifte van oplichting gedaan tegen Arthur. Hij benaderde voornamelijk chinezen en hield hen voor dat hij verblijfsvergunningen voor hen kon regelen tegen betaling.  Eén van deze slachtoffers heeft Arthur vandaag positief herkend in de binnenstad.

De politie vermoed dat Arthur meerdere slachtoffers heeft gemaakt en roept een ieder op die  op welke wijze dan ook door deze verdachte is opgelicht om contact op te nemen met de afdeling Kapitale Delicten op het bureau Nieuwe Haven.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.