Politie houdt jongemannen aan die met hun videoclip of -lied gewelddadig gedrag via social media promoten; jongemannen na ernstige waarschuwing heengezonden

Het is de politie opgevallen dat jongemannen zich de laatste tijd negatief via social media promoten en daarbij met hun aanhang of te wel figuranten met hun liederen en of clips heel gewelddadig overkomen naar de Surinaamse gemeenschap. Met andere woorden dat zij op dusdanige wijze aandacht zoeken, waarbij zij in problemen of te wel in aanraking kunnen komen met de politie. In een geordende maatschappij, waarbij de Surinaamse jeugd, die de toekomst van morgen is, moeten normen en waarden niet uit het oog verloren worden. Met het promoten van liederen en clips heeft de politie op zich geen moeite, maar wel met de manier hoe dit geuit en getoond wordt.
De politie keurt de presentaties van liederen en of clips met vormen van bandeloosheid die meer crimineel gedrag aan de dag legt ten stelligste af, aangezien dit niet bevorderlijk is voor onze jeugd. Redenen waarom de politie de jongeren die zich hieraan schuldig maken, waarschuwt rekening hiermee te houden. Maak liever gebruik van andere vormen bij de presentatie van liederen en of videoclips, zodat de boodschap daarvan stimulerend, motiverend en opvoedend is voor de Surinaamse jeugd.

Naar aanleiding van een recente clip van jongeren, waarbij gewelddadig en of crimineel gedrag ten toon is gesteld, heeft de politie deze jongeren opgespoord en aangehouden. Na een ernstige waarschuwing zijn zij na overleg met het Openbaar Ministerie heengezonden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.