Politie houdt drie rovers kort na beroving aan

De politie van het ressort Lelydorp kreeg op dinsdag 16 augustus melding van een beroving aan de Javaweg. Ter plaatse aangekomen troffen de wetsdienaren een supermarkteigenaar aan met buurtbewoners. Het slachtoffer gaf aan door drie manspersonen te zijn beroofd. De verdachten waren niet gemaskerd. Zij hebben de supermarkthouder gekneveld en zijn met een onbekend aantal sigaretten, belkaarten, een aantal flessen alcohol, een Iphone, 2 Ipads, een tablet en het kasregister met de dagopbrengst van door gegaan. De monitor van het camerasysteem werd door de rovers weggerukt en meegenomen.

Omwonenden hebben het slachtoffer uit haar benarde positie bevrijd. De verdachten hebben de plaats aangedaan in een grijs gelakt voertuig met donker getinte ruiten. De omstanders konden de politie een goede omschrijving geven van het voertuig waarmee de verdachten eveneens vertrokken.

Kort daarna kreeg de politie van een voorbijrijder  het bericht dat er een voertuig in een langs de weg lopende trens was beland ter hoogte van Santigron.

De politie van Lelydorp, leden van het Regio Bijstand Team Midden en leden van de Surveillance unit van regio Midden begaven zich naar de plek. Daar werd een leeg voertuig in de trens aangetroffen. Omstanders ter plaatse gaven te kennen dat drie manspersonen het bos waren in gerend. De wetsdienaren kamden het bos uit.

De 30-jarige Agoeba N. alias “Mandela” , Rafael M. (23) en de 37-jarige Frederik S. werden dichtbij het dorp Santigron aangehouden. Op hen werden goederen, een geldsbedrag en een vuistvuurwapen aangetroffen. De verdachten werden meegenomen naar de plaats aan de Javaweg waar er eerder een beroving had plaatsgevonden. De goederen werden allemaal door de supermarkteigenaar herkend als te zijn haar eigendom.

De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau ter voorgeleiding.

De zaak wordt overgedragen aan de recherche van regio Midden.

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.