Politie Henar neemt Kwie-Kwie en kwie kwie eieren in beslag; verdachte aangehouden

Na een achtervolging heeft de politie van het bureau Henar op maandag 20 mei 2024 de 20-jarige G.S. aan de Ketanrijstweg aangehouden.

Deze verdachte kon in de kraag worden gevat, nadat de wetsdienaren op diezelfde dag omstreeks 18.00 de melding kregen dat een man kwie-kwie eieren in het centrum van Groot Henarpolder verkocht. De politie stelde direct een onderzoek in en op de kruising van de Zilvervliesrijst- en de Rangoonrijstweg in Nickerie, zagen de politieambtenaren G.S. op een bromfiets naderen. De bromfietser werd tot stoppen gesommeerd, maar negeerde dat en reed snel weg. De politie zette de achtervolging in en hield de verdachte G.S. aan de Ketanrijstweg in Nickerie staande. Bij controle bleek hij in het bezit te zijn van een digitale weegschaal, kwie-kwie en kwie kwie eieren. De aangetroffen digitale weegschaal, kwie-kwie, kwie-kwie eieren alsook de bromfiets van de verdachte werden in beslag genomen, waarna G.S. ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte G.S. hangende het onderzoek door de politie aangehouden en in verzekering gesteld.

De politie doet een dringend beroep op de samenleving om bewust te zijn van het feit dat het momenteel gesloten seizoen is voor kwie kwie. In deze periode is het verboden om kwie-kwie te vangen, te bezitten of te verhandelen. Overtredingen hiervan zijn strafbaar.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.