Politie Groningen houdt verdachte ter zake oplichting aan

De verdachte R.M. is op maandag 5 november 2023 door de politie van het bureau Groningen opgespoord en op een adres in Paramaribo aangehouden.

R.M. wordt ervan verdacht op listige wijze personen te hebben opgelicht van grote geldbedragen

In SRD en U$.

De benadeelde P.G. deed eerder dit jaar aangifte van oplichting op eerder aangegeven politiebureau. Naar zeggen van de aangeefster had zij via social media ene O.L. leren kennen, die in Ierland zou moeten wonen. Na enige tijd hield O.L. haar voor dat hij dure kledingstukken, schoeisel en sieraden uit Ierland voor haar zou sturen, maar dat zij de verzendkosten moest betalen en deze op een rekening bij de VCB moest storten. Zij geloofde de vreemde man en stortte dat gewenste bedrag, maar O.L. kwam steeds weer met een ander verhaal dat er meer geld gestort moest worden, alvorens de spullen gepost konden worden. Zo heeft zij tot drie keren toe een groot geldbedrag in SRD gestort op de rekening bij VCB, maar de goederen werden nimmer gepost. Toen haar werd voorgehouden dat zij nog eens een geldbedrag in U$ moest storten op een rekening bij DSB besefte de benadeelde dat zij was opgelicht en deed toen aangifte bij de politie.

Na gedegen onderzoek van de politieambtenaren kwam R.M. als verdachte in beeld. Na haar aanhouding is zij ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en is na afstemming met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Het is niet uitgesloten dat er meerdere slachtoffers zijn in deze zaak. Deze benadeelden die mogelijk op dezelfde wijze zijn beet genomen, worden alsnog opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van Groningen die te bereiken is op de telefoonnummers  0327157 / 327188 voor het doen van aangifte.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.