Politie Geyersvlijt houdt echtpaar ter zake overtreding vuurwapenwet, bedreiging, poging moord en poging doodslag aan

Het echtpaar R.S. (45) en L.L. (31) zijn in de vroege ochtend van woensdag 19 april 2023 op een adres aan de Williamstraat door de politie van het bureau Geyersvlijt aangehouden.

De wetsdienaren kregen in de late avond van dinsdag 18 april 2023 tot twee keren toe een melding dat een man te keer ging op twee afzonderlijke adressen aan de Cocoslaan. Voor de komst van de politie op voornoemde adressen had R.S. samen met zijn partner, in een auto de locaties verlaten. De politieambtenaren kregen in de vroege ochtend van 19 april 2023 voor de derde keer een melding dat een van deze personen op een adres aan de Williamstraat schoten had gelost. Bij aankomst van de politie op dat adres was het echtpaar na de daad weggereden. Een projectiel werd aangetroffen en in beslag genomen. Niemand is gewond geraakt, maar wel zijn er kogelinslagen op de woning waargenomen.

Door kordaat optreden van de politieambtenaren werden R.S. en L.L. in de directe omgeving aan de hand van de signalementen en omschrijving van het voertuig aangehouden. Het motief tot hun daad ligt in het feit dat R.S. in een zaak van donderdag 16 maart 2023 verwondingen had opgelopen en wraak wilde nemen. Het wapen dat hij vermoedelijk illegaal in zijn bezit had, is in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het echtpaar door de politie in verzekering gesteld. Het verder onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.