Politie Fraude houdt twee verdachten aan

De politie van de afdeling Fraude heeft op zondag 5 december de 35-jarige Dionne W. aangehouden.

Dionne wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan verduistering casu qo diefstal van een groot geldbedrag van een bankinstelling. Volgens het voorlopig onderzoek is gebleken dat door een administratieve fout dit groot geldsbedrag op de rekening van de verdachte Dionne, die ook cliënt is van bedoelde financiële instelling is gestort. Het geld heeft de vrouw systematisch van haar rekening gehaald door steeds het maximum te pinnen. Daarnaast heeft de verdachte ook giraal bedragen naar rekeningen van familieleden en kennissen bij andere bankinstellingen overgemaakt.

Dionne is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Het is niet uitgesloten dat er meerdere aanhoudingen in deze zaak zullen worden verricht.

In een soortgelijke zaak is in de maand oktober 2021 de 41-jarige Anastacia B. aangehouden en en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.
Aanastia zag kans om een groot geldbedrag in SRD, zijnde de Covid-19 steun, dat eveneens door een fout per abuis op haar rekening was gestort te lichten. Met dit geld heeft zij ondermeer via het pos-systeem luxe artikelen zoals tablets, mobiele telefoontoestellen en gouden sieraden aangeschaft.

NOOT: De politie doet bij deze een beroep op de personen, die in zulke posities komen te verkeren, om zulk oneerlijk gedrag achterwege te laten en het geld niet ten eigen bate aan te wenden, daar die handelingen een strafbaar feit opleveren.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.