Politie en leden OWT&C houden gezamenlijke verkeerscontrole op lijnbussen

De politie heeft in samenwerking met leden van het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) op woensdag 11 september verkeerscontrole uitgevoerd op lijnbussen op de routes van de Kwattaweg en de Coesewijnestraat.

Aan de Kwattaweg, hoek Peu Contentstraat heeft de politie 121 lijnbussen staande gehouden om hun bescheiden te controleren. Daarbij zijn drie vergunningen ingevorderd door de leden van OWT&C. De politie merkte op dat een minderjarige die nog niet rijbevoegd is, als buschauffeur fungeerde. De vergunning van de bushouder is in deze zaak ingevorderd.

Aan de Coesewijnestraat zijn de bescheiden van 73 lijnbussen gecontroleerd. Daarbij bleek dat drie buschauffeurs zonder in het bezit te zijn van een vergunning de routes onderhouden. Via het Ministerie van OWT&C zullen er maatregelen worden getroffen tegen deze bushouders. Eén en twintig (21) buschauffeurs is proces-verbaal aangezegd voor begane overtredingen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.